Wednesday, April 28, 2010

teknik mudah & PERCUMA untuk meningkatkan traffic WEB & Blog



Hari ini nak share tentang nak promosikan website atau blog kita.senang cerita nak naikkan "traffic".Tambahan lagi, Ia percuma sahaja.Bila traffic naik, nuffnang pun akan menyumbang lebih banyak ke dalam account kita.hehe.Alhamdulillah.rezeki jangan di tolak,musuh jangan dicari.Bagi anda yang mempunyai website business,cara-cara ini bagus untuk promosikan perniagaan anda dan naikkan hasil jualan dengan menarik lebih ramai customers.InsyaAllah..

Cara-caranya:

1. Gunakan Free Viral kerana ianya PERCUMA.

Salah satu cara untuk menarik traffic kedalam website anda adalah menggunakan FreeViral. Klik di link ini.
Buat step 1 dan 2.

2. Daftar web anda di dalam search engine

Daftar website anda ke kedua-dua search engine pencari terbesar iaitu google dan yahoo, jika tidak website anda tidak akan dijumpai didalam engine pencari tersebut dan ia percuma. Sekiranya anda sudah memiliki website sendiri, ini tidak bermakna website anda akan tersenarai didalam google atau yahoo. Anda kena daftar dulu baru tersenarai. Disini saya berikan link untuk anda senaraikan website anda.
2.1 Daftar untuk Google. Klik disini
2.2 Daftar untuk Yahoo. Klik disini
2.3 Daftar untuk yang search engine yang lain. Klik disini

3. Gunakan facebook untuk mempromosikan perniagaan anda.

saya yakin ramai yang tahu cara ini dengan mempromosi link anda atau produk anda di facebook.



4.Masukkan gambar-gambar yang berkaitan.
(biasanya orang memang suka tengok gambar,kan? lebih tertarik,menarik,memang the bom! )

Edit atau rename gambar-gambar tersebut instead of 1_96345394 kepada keyword yang sesuai atau mungkin popular didalam carian di search engine.


bumi,world,green,


Semoga harap memberi manfaat kepada semua dalam meningkatkan pendapatan secara online.InsyaAllah.Untuk lebih info dan belajar ilmu tentang internet marketing klik sini.

3 comments:

Ummul Syaukatul Suhaila said...

Thanks 4 da best infrmation.. keep it!
Yg adobe photoshop 7.0 tu ade link untuk dwnload x..?

MujahidANBU said...

bg saya email...nnt sy emailkan crack nyer...xde masalah...tapi kalau CS3 sy xde crack...kawan bg aritu dah hilang...kalau download kt internet tkut virus,malware n so on...ok

good luck!!

Ummul Syaukatul Suhaila said...

suhaila_annur@yahoo.com

~thanks a lot. =)Good Luck too..